a little chinese boy
♥ welcome to my blog . do read do follow ^^ . enjoy and thanks for visited . i am Muhammad Fauzi Chan Bin Ahmad . 17 years old . nice sexy man ♥ <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7997504953619416164\x26blogName\x3da+simple+chinese-malay+boy+%E6%B3%95%E7%BA%AA\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://abcdefghiloveeyoutoo.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://abcdefghiloveeyoutoo.blogspot.com/\x26vt\x3d2841225673360011687', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
Red Lollipop
Stories | Me | You | Them | Together





KURSUS PENGADIL MUDA BAWAH-15
12 November 2011 5:40 PM | 5:40 PM | 0 comments

DATE : 8-10 NOVEMBER 2011
LOCATION : PUSAT SUKAN MSSJ , JOHOR BAHRU

kursus ini bertujuan untuk memupuk minat dan kemahiran sebagai seorang pengadil bola sepak tak kira dia seorang lelaki mahupun perempuan . hehe . act , aku baru sahaja tamat kursus pengadil muda peringakat negeri ni . nampak ta aku dalam pic kat atas ni , yg baju hitam tu sambil pegang bendera . huhu . time ni baru lepas berlatih bagi peraturan OFFSIDE . best + syok gak laa . dapat kenal dengan kawan baru dr pelbagai daerah di JOHOR . aku belajar pelbagai mengenai bola sepak yang selama ni aku tak tahu punn . nak tahu ta 17 peraturan BOLA SEPAK ? mehh aku tunjukkan satu per satu .
LAW OF THE GAME ( football )
  1. padang permainan
  2. bola
  3. bilangan permain
  4. alatan permain'
  5. pengadil
  6. penolong pengadil
  7. jangka masa permainan
  8. permulaan san memulakan semula permainan
  9. bola di dalam dan di luar permainan
  10. cara menentukan jaringan
  11. offside ( mother of the law )
  12. kesalahan-2 dan kelakuan tidak sopan
  13. sepakan percuma ( free kick )
  14. sepakan penalti ( penalti )
  15. lotaran ke dalam ( throw in )
  16. sepakan gol ( goal kick )
  17. sepakan penjuru ( corner kick )
dan yang ke 18 harus ada bg setiap pengadil iaitu BUDI BICARA .
hehe . pada last kursus , ada pula exam , 40 soalan . mula-2 cuak gakk laa . tp abang-2 senior ada gak yang tolong . boleh laa jawab gakk kann . hehe . sekarang tinggal tunggu keputusan je . kalau lulus , aku akan dapat baju , seluar dan kasut atas tajaan LOTTO dan ambil exam pada FEBRUARY 2012 . ambil exam lesen pangkat 3 . hihi . wish me luck babe ^^

p/s : gaji seorang REFEREE dapat mengalah kan gaji seorang GURU sehingga mencecah belasan ribu . wow ! TAPI ingat laa , nak menjad seorang referee , kena sabar dan telinga kena tebal . enjoy (Y)